Kunstnarar 2018

Alf Christian Samuelsen

Metallvev | Slow-vision-art.com

Kontemplasjon - mellom orden og kaosJeg vever - for det meste med tråder og bånd av metall. Enkle spikerrammer og store bordflater erstatter vevstolen. Å redusere teknologien til et minimum, har gitt meg frihet. Verkene preges ofte av sakrale og kontemplativte uttrykk, som regel i form av veggtepper.Inspirasjonskildene er mange. Alt setter spor. Resultatet er bearbeidelser av natur- og kulturinntrykk, i spennet mellom orden og et tilsynelatende kaos.


Josefine Rønsholt Smith

Smykke | jrsmithjewellery.com

Mit hovedfokus er at skabe smykker, der har værdi ud over det materielle og som potentielt kan blive værdsat som objekter med en umiddelbar affektionsværdi. Jeg redefinerer traditionelle smykker, både i smykkerelaterede materialer og materialer uden reel værdi, med en respekt for materialets oprindelse og en interesse i vores kulturelle forståelse af, hvad smykker er.Den røde tråd i mit arbejde er en værdsættelse af tid og håndværk. Når et materiale rammer mine hænder og bliver transformeret giver hændernes erfaring materialet sjæl og nyt liv i sidste ende i samklang med kroppen.


Kioyoshi Yamamoto

Tekstil | kiyoshiyamamoto.com

Yamamoto undersøker farge som en metaforisk måte og forstår samfunnsproblematikk. Han har en stor interesse for material eksperimentering, håndverk teknikker. Yamamoto har i mange år vært svært inspirert og influert av kunstneren og tekstildesigneren Anni Albers, av hennes tanker, ideer, kunst, liv og posisjon i kunsthistorien. Albers tok i bruk tekstilindustrien og kunne produsere store og flere verk ut fra samme visuelle og taktile formspråk. Dette har influert Yamamoto måte å arbeide på, og han ser ingen motsetning i at noe industrielt også kan være unika og ren kunst.

Kjetil Aschim

Metall | Kjetilaschim.no

Alt vi omgir oss med har en form. Naturen skaper former som forbløffer og fascinerer oss. Når Aschim selv formgir ting, låner han former fra naturen og tilsetter nye elementer. Det brukes gamle materialer som settes sammen til noe helt annet. Disse gamle materialene vil av mange sees som ubrukelig. Alt avfall er et miljøproblem, men for kunstneren blir brukte gjenstander en ressurs. Han lar seg inspirere av dem, og ser muligheter for å sette dem inn i en ny sammenheng for å skape nye assosiasjoner.


Kristoffer Albrecht

Fotografi | kristofferalbrecht.com/

Temat i hans senaste fotobok Domestica är att undvika hemmablindhet. Då man ser samma ting eller landskap gång på gång, måste man fördjupa iakttagelsen för att se det väsentliga. Serien Domestica handlar om förhållandet mellan landskapet och ljuset samt människans samverkan med sin omgivning. Bilderna, som är resultat av konkreta iakttagelser, förmedlar småskaligt och intimt årstidernas växling och livets kretsgång.


Line Hvoslef

Måleri | hvoslef.no/

I hennes malerier befinner motivene seg ofte i skjæringspunktet mellom det figurative og det nonfigurative. Bildene beskriver abstraherte steder, scener eller landskap. Ofte med surrealistiske undertoner Hun kombinerer organiske og mekaniske bilde elementer og fokuserer på spennet mellom natur og teknologi innenfor et fabulerende billedspråk.


Mari Østby Kjøll

Måleri og skulptur | marikjoll.com/

Mari Østby Kjøll arbeider med historiefortelling gjennom maleri, treskjæring, tegning og skulptur. Kjøll fletter flere historier sammen i arbeidene. Dette kan sees som en polyfon historiefortelling, hvor hun arbeider med flere historier samtidig, både materielt, tematisk og i motivene. Motivene i arbeidene er en sammenblanding av figurer og ornamenter. Tematisk bygger hun på personlige historier. Ikke som skildringer av konkrete hendelser, men heller beskrivelse av for eksempel en tilstand, stemning eller karakterer hun har møtt.


Mette Saabye

Smykke | mettesaabye.com

I over 20 år har jeg arbejdet smykker og eksperimenteret med begreberne skønhed, funktion og værdi. Jeg arbejder med at udtrykke mine reflektioner over livet og undersøger temaer som erindringer, identitet, sandhed og illusioner. Smykkerne er blevet mit sprog, hvor jeg udtrykker mig gennem form og materialer.


Pål Roland Janssen

Glas | pålrolandjanssen.no

Glasskunstner. Driver Glasshytta på Frysja Kunstnersenter i verkstedfelleskap med Karen Klim, hvor jeg har verksted for varmbearbeiding av glass samt showrom. Nestleder nettverk for glasskunstnere som drifter glasshytte i Noreg, Noregsglass. Opptatt av formidling og videreføring av glass som kunst- og fagområde i Noreg.


Silas Inoue

Måleri | silasinoue.com/

Silas Inoues praksis er præget af en idiosynkratisk tilgang til natur og naturvidenskab, og et billedsprog han beskriver som kvasi-asiatisk som reference til hans danske og japanske arv. Han bruger både klassiske såvel som mindre konventionelle materialer, herunder sukker, madolie, skimmel og andre levende organismer. Kombinerer intuitive metoder med mere analytiske observationer af verden, hans arbejder bølger mellem fantasi og fakta, syntetisk og organisk, og vækst og sammenbrud.


Pernille Mouritzen

Smykke | pernillemouritzen.dk/

I udstillingen har mit fokus været at sanse - at undres - at tillægge og afkode lag af betydning i skoven. Og jeg arbejder i udstillingen ud fra den tanke, at materialer er et sprog, et sansernes sprog der vækker dyb subjektiv genklang, et sprog der er fundamentalt symbolbærende og meningsskabende. Jeg har i skoven haft rum til at mærke og tænke over hvilken betydning landskaber, miljøer, materialer og æstetisk sansning har for mig som menneske.


Torill Bonsaksen

Metall | torilbonsaksen.no/

For å fortelle en historie henter Toril Bonsaksen inspirasjon i naturen, gjenkjennelige gjenstander, -objekter og kjente symboler. Gjenbruksmaterialer er ofte tilstede i hennes arbeider. Ved å sette dagligdagse og kjente elementer sammen i en ny kontekst ønsker hun å fokusere på aktuelle temaer på en uhøytidelig- og leken måte. Det håndverksmessige står sentralt og hun jobber både med skulptur, mindre objekter og kunst i offentlig rom.


Tormod Carlsen

Teaterbåt | tormodcarlsen.com

Noen ganger vil man bare stikke av. Stikke av fra alt. Stikke av fra folka. Stikke av fra maset. Stikke til sjøs - seile sin egen sjø. Vi har bygget oss en båt. ”Sail away with me” er en sort liten skute som legger til kai og inviterer publikum om bord til å utforske ulike attraksjoner én og én. Denne lille teaterbåten er en utforskning av funnen arkitektur, og består av ulike forestillinger bygget opp av ting vi har funnet, slik vi også fant denne båten.


Åse Britt Reme Jakobsen

Musikk |

Sangerinne og musiker Åse Britt Reme Jakobsen beveger seg innen sjangre som country, blues, jazz og norsk folkemusikk. For øyeblikket har hun flere aktuelle prosjekter sammen med HP Gundersen, blant annet nyoppstartede «Chinatown Bluesband» og køntribandet «Hearts On Fire». I lag med samboer Bjørn Tomren er hun aktuell med ny plate, som sammen favner både tradisjonell folkemusikk, country og sjelfull pop. I Vevring får du høre henne i en nybakt musikalsk settting med friske komposisjoner for anledningen.